Съвети за поддръжка на сенници и тенти

Сенниците и тентите са сред най-често избираните покривни системи не само у нас, но и по цял свят. Те са чудесна алтернатива за предпазване от нежеланото голямо количество слънчева светлина, проникващо както на отворени, така и на полуотворени помещения, включително и в екстериора.

Много потребители се спират именно на сенници и тенти, защото това са сравнително бюджетни продукти, а освен това, позволяват на производители като нас, екипа на Plast.bg, да бъдем гъвкави в изпълнението на индивидуални желания, включително и по-нестандартни концепции за разчупен и интересен дизайн.

Някои специфични факти, които трябва да знаете за сенниците и тентите

Според много специалисти реална разлика между сенници и тенти няма. До известна степен ние сме съгласни с това твърдение. Ето защо и поставяме заедно сенници и тенти в една категория в секцията ни с първокласни покривни системи. Именно, и в двата случая става дума за покривни системи, като единствената разлика между тях, вероятно би била част от особеностите в техните конструкции. Самата конструкция се определя не толкова от потребителското желание, колкото от параметрите и качествените характеристики на обекта, за който са предназначени бъдещите ви сенници и тенти. Най-важното нещо при оптимална експлоатация на тези продукти е щателната, внимателната и навременната поддръжка. Мнозина се притесняват от нея, поради което се отказват и от всички ползи на съвременните тенти и сенници. Трябва да отбележим обаче, че място за притеснения няма. Като доказателство за това ще ви представим нашия кратък наръчник за употреба на сенници и тенти.

Полезни трикове и инструкции за поддръжка на сенници и тенти:

  • Запомнете, че никой модел сенници и тенти не изисква супер специфична поддръжка. Под супер специфична имаме на предвид специални умения или използването на скъпи и труднодостъпни препарати и продукти. Дори най-модерните смарт сенници и тенти се поддържат лесно.
  • Винаги е удачно и дори препоръчително да се осведомите предварително за начините на поддръжка директно от производителите. За съжаление, често дистрибуторите не са наясно с въпроса за поддържането на сенници и тенти. Случва се дори доставчикът да ви обърка с неправилни съвети. За щастие, ние от Plast.bg сме дистрибутори на собствената си продукция, така че винаги можете да разчитате на нас за съвети и инструкции.
  • Задължително прибирайте, затваряйте или заключвайте (в зависимост от типа механизъм) вашите сенници и тенти в случай на буря, както и при по-слаб, но все пак наличен дъжд, сняг или вятър.
  • Когато прибирате своята тента или сенник, бъдете сигурни, че никакъв предмет не може да ви попречи да го направите. В противен случай, можете да повредите механизма за затваряне, а от там и да изпитате невъзможност да изпълните основното правило за практично използване на продукта, тоест да го прибирате при нужда.
  • Когато установите невъзможност да затворите сенници и тенти, най-добре е да се свържете с нашия екип по поддръжка. Не проявявайте грубост или сила. По този начин няма да се справите, а само ще поставите в риск целостта на продукта.
  • Четете винаги инструкциите за употреба на вашите сенници и тенти, ако са налични такива при получаване от доставчика. Това не са формални документи. В тях може да има важни за поддръжката въпроси и специфики за работа.
  • Нашият екип ще ви разясни за периодите, през които трябва да се прави техническа проверка (профилактика) на сенника или тентата. Не пропускайте тези срещи със специалистите ни, защото от тях зависи дълготрайната и безпроблемна употреба на съответната покривна система.
  • Почистването на сенници и тенти става с напълно традиционни препарати и инструменти. В случая по-важно е да пазите не толкова сенника или тентата, колкото себе си, защото катеренето по високите части може да е опасно за вас. При нужда, по-добре се свържете с професионална почистваща фирма за целта.

Поддържането на сенници и тенти е просто като детска игра. А животът с тези покривни системи става по-хубав и комфортен! Поръчайте своята тента или сенник от Plast.bg сега!

Вашият коментар