Безценните съвети за избор на дограма

Дограмата е важна част от всяка сграда. Тя е незаменима такава част, защото изпълнява редица функции като топлоизолация и шумоизолация. Едновременно с това, перфектно подбраната дограма съдейства и за идеалния и красив интериорен, но и екстериорен дизайн. Много често при смяна само на дограмата у дома може да се постигне моментално разчупване на интериора, което само по себе си е поредното доказателство за изключително значимата роля на тази част вкъщи или на работното място.

Но за да изпълни тези си функции, за да ви служи максимално дълго време, а и за да пасне на интериора с конкретните естетически зададени параметри, е нужно да изберете наистина подходяща дограма. Това съвсем не е лек избор за нито едно домакинство, колкото и информация да можем да намерим в интернет за него, както и колкото и много да са фирмите, предлагащи изработка и монтаж на дограма.

Консултация от професионалисти

За щастие, днес, вие като наши клиенти и последователи ще получите безценни съвети в тази насока. Вижте златните правила, по които да се водите при избор на дограма:

  1. Започнете от базови въпроси като: за къде ми трябва дограма? Защото за дома е по-добре да се спрете на PVC дограма, но не така стоят нещата за офиса или за някоя сграда или помещение със специализирана функция. Балконите, например, изискват по-скоро алуминиева дограма, защото тя е по-издръжлива на всякакви климатични промени. Алуминият е по-добрият вариант и за складове, магазини, обществени сгради.  Но за интериора PVC дограмата е идеалният избор, защото разполага с много по-добра изолация.
  2. Готови ли сте на робуване на вашата дограма? Защото истината е, че ако се спрете на дървена дограма, поддръжката през първите няколко години е безмилостно жестока и доста по-тежка. Факт е обаче, че дървената дограма е с много по-естетична и красива визия. И много потребители са готови да направят жертва със себе си и със свободното си време, в името на уютен и атрактивен интериор.
  3. Ако не сте наясно с терминологията и практиката, оставете професионалистите да си свършат работата? Или това, което се опитваме да ви кажем е, че е време да се възползвате от консултацията на експертите и фирмите, предлагащи дограма. Вие заявете вашите искания и очаквания и те ще ви предложат най-доброто според индивидуалните ви изисквания.
  4. Избягвайте да поръчвате дограма от ненадеждна фирма или такава с лоша репутация. Между другото, живеем във времена на дигитализация, в което интернет знае всичко за всеки. Можете бързо и лесно да проверите доколко даден доставчик е сигурен и доколко ще отговори на изискванията ви за качествено и професионално изпълнение на услугата изработка и монтаж на дограма.
  5. Разбира се, че цената е важна! Времената освен че са дигитални, са и тежки. Особено сега, с тази коронакриза, пандемия и изобщо спад в доходите и финансовите ни възможности. В тази връзка, да търсите най-добрата и изгодна оферта за дограма не е грешка. Грешка е, ако не съобразявате и съпоставяте цената с качеството. Ако между тях липсва баланс, най-вероятно няма да направите правилния избор за дограма.
  6. Дограмата е функция, не само визия. Обикновено, дамите залитат в подобни крайности, особено когато са пред обзавеждане на ново жилище. В стремежа си да постигнат уют в дома – а те това, определено, го могат – забравят за практичността. Дограмата може да е много красива, да отговаря на естетичните ви изисквания, но да не може да изпълни функцията си, например ако е изработена от некачествени материали, не е съобразена с вашия географски регион и дори монтирана от вас самите, вярвайки си, че това е лесна задача. За щастие, повечето фирми днес включват директно в цената и монтажа, а често дори той е и в промоция, тоест безплатен.
  7. Търсете повече изгоди в крайната цена. Освен монтажа, в крайната цена, която ви устройва, е добре да бъдат включени и разходите по транспорта. Нещо, което е от особено значение за живота на вашата дограма, а ние знаем, че искате той да е максимално дълъг, е да бъде включено и сервизното обслужване. Гаранцията е важен елемент от една оферта за дограма, така че не я забравяйте, докато избирате красиви цветове, допълнителни екстри или материала.
  8. Мислете в перспектива, тоест за бъдещето. Направете наистина добра инвестиция, вместо да вземате временно решение, от което да съжалявате в бъдеще. Изберете дограма, която ще удържи на времето и която няма да пропуска влага, тоест степента на задържане на конденз да е ниска, да бъде лесна за поддържане и да пасва на всеки интериор. Не е изключено скоро да решите да сменяте мебелите, така че е възможно поради грешен избор на дограма, да е нужно да сменяте и тях в последствие.

Не забравяйте, че Plast.bg са на ваше разположение за консултации и съвет в избора на идеалната за вас дограма. Ние разполагаме с изключително богато портфолио от видове, материали, дизайни и услуги, свързани с монтажа и изработката на дограма. Изпълняваме и индивидуални поръчки, така че винаги можете да разчитате на нас!

Вашият коментар